VEC – ignitions

VEC Ignitions

Firma VEC proizvodi razne tipove elektronkih modula paljnenja, elektronika paljenja i bobina koje jednim imenom zovemo „uređaji za magnetne upaljače“.Elektroniski  modul paljenja je celovit uređaj koji u sebi sadrži elektroniku paljenja i bobinu. Služi za proizvodnju električne varnice koja pali gorivo. Elektronika paljenja je uređaj koji se koristi zajedno s bobinom da proizvede varnicu koja pali gorivo.Elektronski modul paljenja i elektronike paljenja spadaju u grupu tranzistorskih ili tiristorskih  uređaja za nezkontaktne magnetne upaljače.

Bezkontaktni magnetni upaljači su izvor električne energije u motornim testerama , kosačicama, pumpama, motociklima, poljoprivrednoj mehanizaciji, vanbrodskim motorima i mnogim drugim malim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Ova energija se koristi za paljenje goriva i osvetljenje.

Prednosti bezkontaktnih magnetnih upaljača u odnosu na kontaktne magnetne upaljače su sledće:

  1. Nisu podložni trošenju mehanički napreznih delova (platina)
  2. Rad bez smetnji u nečistoći i vlazi
  3. Veća energija varnice na svećici
  4. Smanjena potrošnja goriva
  5. Konstantna podešenost ugla predpaljenja
  6. Pouzdano paljenje u svim uslovima
  7. Manje zagađivanje okoline
  8. Pouzdan i stabilan rad

Bobina je urađaj koji služi za proizvodnju visokog napona koji na svećici daje varnicu. Svi uređaji za magnetne upaljače firme VEC su izrađeni od najkvalitetnijih materiajala i odlikuju se kvalitetnom izradom, dugotrajnim i sigurnim radom.

 

Modele modula i njihove karateristike možete pogledati na zvaničnoj WEB stranici firme VEC ignitions www.vecignitions.com